Glass fusing workshop

Glass fusing workshop på The Glass Factory

Kommer till hösten 2022

Kostnader: 3000 SEK

Om workshoppen:

På Lördagen du lär dig att arbeta med glasvertyget för planglas och hur glas förändras genom ugnsbränning. Du kan göra flera tester för detta så att du vet hur du vill jobba vidare. Då är det dags att designa ditt eget objekt på cirka 40 x 40 cm. Söndagen kan du se dina egna tester och ev. anpassa din design därefter. Resten av dagen är till för att förverkliga detta arbete.

Kort Historia:

Konsten att smälta glas/glasfusing började någonstans runt 2000 f.Kr. Mellan 1500 f.Kr. och 500 e.Kr. använde romare och egyptier smältning av ugnsglas som sin primära glas bearbetningsmetod. Efter detta blev Pâtte de Verre och glasblåsning de primära metoderna.Det var inte förrän 1935 som varmt glas började dyka upp igen, när hantverkare i Amerika började använda emaljer på fönsterglas i keramiska ugnar. Det dröjde inte länge innan pionjärer som började skapa belysningsarmaturer och fat på samma sätt.Sedan kom glaskonstnärer, som flyttade smält glas från ett utilitaristiskt hantverk och in i den moderna konstens värld. När de fortsatte att förnya sig blev varmt glas mer och mer populärt. En skogsbrand började. När verkstäder och ateljéer för smält glas dök upp på 1970- och 80-talen, kom ugnsbrända verk som en populär form av konst, dessa har sedan dess haft en kraftfull närvaro i gallerier runt om i världen.

(https://www.edhoy.com/kiln-glass-history)

I workshoppen ingår glas, ugnsbränning och ev. piedestal eller monteringsmaterial.

Kontakt och bokning:

Catrine Hedved Telefon 0471-24 93 60 Länk till annan webbplats.
catrine.hedsved@emmaboda.se

Pâte de Verre workshop på The Glass Factory

Kom och utforska Pâte de Verres gamla teknik i en samtida miljö.I denna halvdagsworkshop skapar du ditt eget glasobjekt med färgat glas.Du lär dig grunderna i att arbeta med krossglas, tvådimensionella formar.Nästa steg är att lägga bitarna i glasugnen där de värms upp till 700grader, nästa dag är ditt glasobjekt klart.Du kan sedan komma förbi The Glass Factory, beundra och hämta ditt egna glasobjekt!Denna workshop kan anpassas efter dina behov:- konstnärer som vill utforska vad denna teknik kan- vuxna som vill erbjudas en kreativ workshop- teambuilding, familjeutflykter- barn från 10 års ålder som tycker om att arbeta med händerna. Priserna varierar beroende på dina behov, kontakta oss för en uppskattning.

Fusing workshop på The Glass Factory

Kom och utforska alla möjligheter till planglas i denna samtida miljö.I denna halvdags workshop skapar du ditt eget glasobjekt med färgglada glasmaterial. Du lär dig grunderna i att arbeta med planglas, glaskross och hur man komponerar dessa på ett relevant sätt. Nästa steg är att lägga glasobjekten i glasugnen där de värms upp till 740grader, nästa dag är dina bitar klara. Du kan sedan komma förbi The Glass Factory, beundra och hämta ditt egna glasobjekt! Denna workshop kan anpassas efter dina behov:- konstnärer som vill utforska vad denna teknik kan- vuxna som vill erbjudas en kreativ workshop- teambuilding, familjeutflykter- barn från 10 års ålder som tycker om att arbeta med händerna. Priserna varierar beroende på dina behov, kontakta oss för en uppskattning.

Boka/Prislista , 78.9 kB.

Catrine Hedved Telefon 0471-24 93 60 Länk till annan webbplats.
catrine.hedsved@emmaboda.se