24/9-30/10 Summer Residecey 2022

Thea Anderson, Julie Fuhlendorff, Linn Mårdestam, årets motagare av The Glass Factorys sommarstipendier, ställer ut resultaten från de projekt de genomförde på The Glass Factory sommaren 2022.

Vi är stolta att presentera sommarens vistelsestipendiater; Thea Anderson, Julie Fuhlendorff, Linn Mårdestam! Under en vecka var, fick de möjlighet att utveckla sina idéer och hantverkskunskaper i hyttan på The Glass Factory. Nu får vi äntligen möjlighet att se resultatet av deras arbete i utställningen Summer Residency 2022.

Thea Anderson: ”Till min första utställning efter examen från Riksglassskolan har jag testat kombinationen glas och akrylfärg. Föremål i glas blåst i fjäder och dekorerade med akryl.”

Julie Fuhlendorff: ”En av dom bästa ting jag vet är repetition. Under detta stipendium har jag därför valt att göra det samma objekt varje dag. Cirkeln som repeterar sig själv i en oändlighet.”

Linn Mårdestam: "Färgat glas i kombination med metall, vaser i encalmo, murrine."

Stipendiet är instiftat för att uppmuntra avgångselever från Riksglasskolan att fortsätta utveckla dina färdigheter i glasblåsarhantverket men även ge dem en möjlighet att utforska idéer av mer konstnärlig karaktär.