27/11-30/1 2022 moulded mess

Malin Pierre och Teresa Lundmark har skapat en utställning som andas framåtanda, nyfikenhet och lust. I ett utforskande kring form och textur möts de i en estetisk värld som kittlar, förvränger och som sätter glashantverket i ett samtida och lekfullt ljus.

Klicka på bild för mer information

Malin Pierre

Teresa Lundmark

Malin Pierre (f:77) är en Stockholmsbaserad konstnär som just nu går masterprogrammet CRAFT! på Konstfack.

Malin jobbar undersökande av materialet glas och transformationen från mjukt till hårt. Materialförskjutningen från textil till glas är central. Hennes original är gjorda i tyg med inspiration från mode och haute couture. Formerna och strukturerna är abstrakta med känslan av mjuk textil. Malins konst kännetecknas av mycket färg och stora voluminösa former.

Teresa Lundmark (f:94) är utbildad på Beckmans designhögskola där hon erhöll sin kandidatexamen inom Form 2021. Teresa har ett utvecklat intresse för designprocessen och jobbar med skiftande material och har som en del av det börjat utforska möjligheterna med glas.

"I mitt arbete blandar jag ofta struktur med det slumpmässiga för att skapa kontraster som höjer de båda. För mig är det viktigt att ifrågasätta och utmana designprocessen för att ständigt söka efter nya reaktioner och uttryck. Jag värnar de testande lekfulla stadierna i processen vilket gör att mina objekt ofta bär tydliga spår av de inledande utforskandet i arbete"