Emmaboda Kommun

9/11 - 8/12 "RECIDENCE TOGETHER"

Laboratoriet

Residence Together är ett nytt projekt skapat för att föra samman internationella konsthantverkare som utvecklar idéer och delar med sig till varandra av sina praktiker inom glas.
Vernissage 9/11 kl. 14.00

Rasmus Nossbring berättar: - Under två veckor i maj samlade jag fem glasblåsare i Boda för att tillsammans förverkliga varandras idéer och tänja på gränserna för vår uppfattning om materialitet. Gruppen är en sammansättning av utövare med omfattande kunskaper om glas och med individuella tillvägagångssätt. De inbjudna utforskar glasets periferier, konstnärligt som hantverksmässigt, och söker nya vägar för materialutforskande skapande. Målet är att arbeta fram ett material som speglar god hantverkskännedom, formgivning och konstnärlig kvalitet samt att dela kunskap och kontakter från olika delar av världen. Genom detta projekt hoppas vi också uppmuntra till gemensamt skapande.

Under projektet kom vi otroligt nära varandra på kort tid och dök in i varandras konstnärskap. Tillsammans utforskade vi bland annat det slipade glaset, innovativ murrini, linjens form och konsistens och noggrann färgapplikation.
Resultatet från denna utforskande workshop kommer att visas vid The Glass Factory Boda under november 2019 och sedan reser utställningen vidare till Blås & Knåda i Stockholm i Januari 2020.

De medverkande konsthantverkarna är:
Rasmus Nossbring (Sverige) - https://www.rasmusnossbring.com/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Aya Oki (Japan) - https://cargocollective.com/ayaokilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Christopher Kerr Ayer (USA) - https://www.christopherkerrayer.com/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Madeline Prowd (Australien) - https://www.madelineprowd.com/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Megan Steljes (USA) - https://www.meganstelljes.com/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster