Pâte de Verre OCH Fusing

Pâte de Verre eller Fusing

Vill du prova på Pâte de Verre eller Fusing i vår studio

 

Pâte de Verre / Pâte de Crystal Studio på The Glass Factory

Nyligen har en Pâte de Verre-studio satts upp i The Glass Factorys verkstäder.Studion är utrustad för 2d- och 3d-glasverk.Glaset finns i en mängd olika färger och i olika storlekar. Formar kan ocksåproduceras i flera material.Vertikala och horisontella glasugnar finns på plats och möjliggör ett stort urval av dimensioner.Tillgång till hyttan är också möjlig.Du kan även hyra studion och arbeta fritt eller få hjälp av våra medarbetare.Kostnaderna börjar med 400 SEK för daglig hyra. Skicka oss dina idéer så kan vi ge dig ett kostnadsförslag.


Fusing Studio på The Glass Factory

Studion är utrustad för att arbeta med flera typer av planglas, COE 96, COE 90 och fönsterglas. Ark i färgat glas finns såväl som glasbitar och färger.Färdiga formar finns till hands eller så är det möjligt att göra egna.Flera ugnar finns på plats och möjliggör ett stort urval av storlekar och tjocklekar.Tillgång till hyttan är också möjlig.Du kan hyra tid i studion eller få hjälp av våra medarbetare.Kostnaderna börjar med 400 SEK daglig hyra. Skicka oss dina idéer så kan vi ge dig ett kostnadsförslag.


Formar på The Glass Factory

Studion på TGF är utrustad för formtillverkning av många slag. Gips, sand, fiber, tappat vax för blåsning Paté de Verre, Paté de Crystal och smältning eller någon övergång är möjlig.

Gips- eller sandformar kan göras på uppdrag eller så kan du komma och producera dem själv.Du kan hyra studion och arbeta fritt eller få hjälp av våra medarbetare. Kostnaderna börjar med enhyreskostnad på 400 SEK per dag. Hör av dig om längre bokningar till oss så kan vi ge dig ett kostnadsförslag.

 

Pâte de Verre workshop på The Glass Factory

Kom och utforska Pâte de Verres gamla teknik i en samtida miljö.I denna halvdagsworkshop skapar du ditt eget glasobjekt med färgat glas.Du lär dig grunderna i att arbeta med krossglas, tvådimensionella formar.Nästa steg är att lägga bitarna i glasugnen där de värms upp till 700grader, nästa dag är ditt glasobjekt klart.Du kan sedan komma förbi The Glass Factory, beundra och hämta ditt egna glasobjekt!Denna workshop kan anpassas efter dina behov:- konstnärer som vill utforska vad denna teknik kan- vuxna som vill erbjudas en kreativ workshop- teambuilding, familjeutflykter- barn från 10 års ålder som tycker om att arbeta med händerna. Priserna varierar beroende på dina behov, kontakta oss för en uppskattning.

 

Fusing workshop på The Glass Factory

Kom och utforska alla möjligheter till planglas i denna samtida miljö.I denna halvdags workshop skapar du ditt eget glasobjekt med färgglada glasmaterialDu lär dig grunderna i att arbeta med planglas, glaskross och hur man komponerardessa på ett relevant sätt.Nästa steg är att lägga glasobjekten i glasugnen där de värms upp till 740grader, nästa dag är dina bitar klara.Du kan sedan komma förbi The Glass Factory, beundra och hämta ditt egna glasobjekt! Denna workshop kan anpassas efter dina behov:- konstnärer som vill utforska vad denna teknik kan- vuxna som vill erbjudas en kreativ workshop- teambuilding, familjeutflykter- barn från 10 års ålder som tycker om att arbeta med händerna. Priserna varierar beroende på dina behov, kontakta oss för en uppskattning.


Boka/Prislista , 78.9 kB.